top of page
Search

Malta: Pavasario lygiadienio stovykla

Updated: 1 day ago


7-oji kelionė iš dvasinių ekspedicijų po pasaulį ciklo DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS veda į Maltą- Viduržemio jūros brangakmenį su seniausiomis Europoje megalitinėmis Didžiosios Motinos šventyklomis.


Mažiausia Europos Sąjungos valstybė, kurios plotas yra kaip trys ketvirtadaliai Vilniaus, dar senąjame pasaulyje garsėjo galingomis šventyklomis. Jos jau prieš tūkstančius metų traukė dvasinio peno ieškotojus iš visur.


Kodėl piligrimai tiek šiandien, tiek ir anuomet plūste plūdo į salą gydymo, žinių, dvasinių palaiminimų?


Maltos protėviai buvo vizionieriai, atsidavę šventumo puoselėjimui, ir laikmetį pranokusias megalitines šventyklas statė taip, kad jose sukaupta dvasinė išmintis būtų perduota ateinančioms kartoms.


Istoriniai faktai kalba patys už save - civilizaciją į priekį vedė moterys, šventyklos yra pastatytos Deivės-Moters kūno formos, o dauguma rastų senųjų religinių statulėlių - moteriškosios lyties. Malta neabejotinai yra šalis, kur Didžioji Deivė paliko įstabius savo pėsakus, tad kviečiu jais sekti drauge ir pasisemti archetipinės moterų išminties.


KAS LAUKIA ŠIOS STOVYKLOS METU:

Visą savaitę švęsime savo kūną kaip galimybę būti dieviškoje jungtyje su gyvenimu, tyrinėsime senąją moters kūno sakralumo sampratą.


 Semsimės išminties iš vietinės Žemės, saugančios Deivės epochos dvasią, lankysime tūkstantmetes šventyklas, pažinsime senuosius moterų galios archetipus.


 Medituosime, atliksime gilias moteriškas praktikas, lavindamos intuiciją leisimės šventais vidiniais ir išoriniais keliais.


♛ Gilinsimės į kokybiško poilsio, miego ir sapnų temas (senojoje Maltoje miegas buvo šventas, o sapnai buvo laikomi vaistais įvairioms ligoms gydyti).


 Šlovinsime savo moteriškumą, gydysime kultūros paliktas gėdos ir nevertumo traumas, šalinsime kliūtis, stabdančias mūsų atsiskleidimą, gausą ir klestėjimą.


 Vienoje seniausių pasaulio šventyklų kartu pasitiksime Pavasario lygiadienį ir galingiausio metuose gamtos virsmo energiją sąmoningai nukreipsime mums svarbių ketinimų link.


 Mėgausimės kasdieniais malonumais, šiuolaikinės Maltos žavesiu, lėtais pasivaikščiojimais Viduržemio jūros pakrante, o per gilų atsipalaidavimą prisiminsime, ką iš tiesų reiškia žydėti.


♛ Saugiame rate atvirai bendrausime, išgirsime ir išklausysime vienos kitas, liudysime vienos kitų grįžimą į savo galią, daug juoksimės ir džiaugsimės tuo, kad gimėme moterimis.


Kol palaikančioje seserystėje švęsime viena kitą, leisime salos energetikai mus gydyti, pripildyti ir atnaujinti, kad į savo kasdienybę grįžtume prisipildžiusios protėvių palaiminimų, moteriškosios tėkmės, pasitikėjimo savimi ir gilaus savo prigimtinės vertės pajautimo.




PENKTADIENIS

Ankstyvu skrydžiu ryte pasiekiame Maltą. Įsikuriame privačioje viloje ant Vidužemio jūros kranto. Susipažįstame su mūsų bendrų namų aura ir pietaujame. Po pietų mūsų laukia stovyklos atidarymo ratas.  Išsigryninsime ketinimus. Apsijungsime pirmai archeomitologinei paskaitai, kuri padės pažinti gilią salos istoriją ir kultūrinius jos skluoksnius. Tyrinėsime kūno kaip šventovės sampratą. Dieną palydėsime su vietinių žolynų arbatos gėrimo ceremonija.



ŠEŠTADIENIS 

Po ryto praktikų ir pusryčių vykstame į sostinę Valetą. Vaikštant siauromis Valetos gatvelėmis su virš galvų kabančiais įvairiaspalviais balkonais ir laipteliais, besidriekiančiais, regis, iki pat dangaus, darosi aišku, kodėl šis architektūrinis šedevras yra įtrauktas į UNESCO kultūros paveldo sąrašą. Jaukumo ir žavesio Valetai pavydėtų ne vienas Europos miestas.


Šios dienos mūsų ketinimas ne tik pasimėgauti lėtais pietumis vietinės virtuvės restorane, pasigerėti unikalia miesto atmosfera, bet ir aplankyti nacionalinį archeologijos muziejų. Drauge apžiūrėsime eksponatus ir archeomitologijos žinių padedamos tęsime Maltos deivės epochos tyrinėjimus.




SEKMADIENIS 

Po ryto praktikų ir pusryčių susirinksime į archeomitologijos paskaitą. Mūsų laukia patyrimės intuicijos lavinimo, ryšio su sapnais, pasąmonės žemėlapių tyrinėjimo procesas, apimantis praktikas, pokalbius, ritualus. Tai diena, kurios metu mes lėtai pasiruošime pažinčiai su Maltos šventyklomis.


Po pietų pasivaikčiosime po miestelį, kuriame apsistojome. Gerėsimės Viduržemio jūros pakrantėmis, lėta vietinio gyvenimo tėkme. Sekmadienio tyloje kaupsime energiją naujos savaitės įspūdžiams.




PIRMADIENIS

Šiandien mūsų laukia visos dienos išvyka į Gozo salą. Po ryto praktikų ir pusryčių keltu persikelsime į antrą pagal dydį Maltos salyno salą, žavinčią provincijos gyvenimo ritmu. Aplankysime Džgantijos (Ġgantija) šventyklą.


Po praktikų seniausioje ir didžiausioje iš Maltos salyno šventyklų keliausime pasigrožėti laukine, dar vienam pavasariui bundančia Gozo salos gamta. Mūsų laukia malonus laukinio salos gyvenimo pažinimas.


Vakarieniausime namuose aptardamos dienos patirtis.



ANTRADIENIS 

Po pusryčių turėsime laisvą nuo planų dieną ir leisimės vedamos intuicijos. Vyksime ten, kur kviečia širdis - kartu, arba atskirai, grupelėmis arba vienumoje - į pajūrį, miestelius, kitas lankytinas vietas. Atokvėpis pagal kiekvienos iš mūsų norus ir pajautimus. Tai diena, skirta mūsų įsiklausymo į save impulsų padiktuotiems sprendimams, poilsiui, lauktuvėms ir visiems kitiems širdžiai maloniems pasirinkimams.



TREČIADIENIS

Po ryto praktikų ir pusryčių ruošiamės į dvasinės archeolgijos patirtį. Paolos mieste aplankysime požeminę šventyklą. Į ją per dieną įleidžiama tik 80-imt lankytojų. Turėsime privačią, tik mūsų grupei skirtą ekspediciją po senojo pasaulio paslaptis.


Apsilankiusios požemiuose leisimės į Taršyno (Tarxienšventyklos pažinimo procesą. Toje šventykloje mūsų laukia praktikos ir meditacija.


Grįžusios namo sėsime aptarti dienos įspūdžių ir integruosime įgytas žinias / patirtį.






KETVIRTADIENIS

Po ryto praktikų ir pusryčių vykstame į (Ħaġar Qim) ir  Mnaidra (Mnajdra) šventyklų kompleksą, kur pasitiksime Pavasario lygiadienį. Mnaidra šventykla yra laikoma seniausia Europoje observatorija, skirta stebėti saulės ir mėnulio kelionėms dangumi. Pavasario lygiadienio taškas buvo svarbus senojo pasaulio žmogaus dvasiniame gyvenime. Tūkstantmečius skaičiuojančioje šventvietėje ant jūros kranto laiminant visoms gamtos stichijoms pasveikinsime Pavasarį gamtoje ir savyje.


Grįžusios į savo vilą susikrausime lagaminus ir sėsime į stovyklos uždarymo ratą.


PENKTADIENIS

Mūsų laukia ankstyvas skrydis namo.




STOVYKLĄ VEDA: Raminta Lapinskaitė - saviugdos mentorė, egzistencinio koučingo specialistė, intuicijos trenerė. Ekspertiškumą šioje srityje ugdau nuo 2014 m. Išleidau dvi skaitytojų pamiltas knygas „MEILĖ SAU“ (2018) ir „PALAIMINTOS MOTERYS“ (2020), šiuo metu rašau trečiąją.


Esu gydančios moterų bendrystės puoselėtoja, vizionierė, mylinčios saviugdos projektų iniciatorė, tęstinių mokymų programų autorė. Tyrinėju kultūrines, socialines ir istorines sužeistos moterų savivertės priežastis, mokausi į procesą orientuotos psichoteraijos (DDI), kad įgytas žinias ir patirtį galėčiau prtaikyti įvairiasluoksnėje saviugdos veikloje.


2023-ais m. ilgametės moterų dvasinės savivertės resursų paieškos paskatino mane sukurti ekspedicijų po pasaulį ciklą DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS. Malta yra pilna stulbinančio protėvių palikimo. Šioje saloje ne kartą leidau atostogas, vis grįžtu į ją pasisemti fizinio ir dvasinio atokvėpio, tad džiaugiuosi, kad šįkart Maltą patirsime kartu. Sakralų Pavasario lygiadieno laiką stovyklai taip pat išrinkau tam, kad iš salos grįžtume prisipildžiusios galingų Visatos palaiminimų.



DATA: 2025 m. kovo 14-21 dienomis


DALYVIŲ SKAIČIUS: tik 9 moterys (devyni senojoje Maltos dvasinėje tradicijoje buvo laikomas ypatingo šventumo skaičiumi - mergaitės į šventikių ruošimo mokyklą buvo priimamos nuo 9 metų, šventyklos turėjo po 9 vyriausias šventikes)



APGYVENDINIMAS: Erdvioje privačioje viloje, kurioje puoselėsime saugų seserystės glėbį mūsų praktikoms ir tyrinėjimams. Miegosime patogiuose dviviečiuose triviečiuose kambariuose.


INVESTICIJA: 1300 Eur pirmosioms 3 užsiregistravusioms ir avansus sumokėjusioms moterims.


Pilna stovyklos kaina 1400 Eur. 



Į kainą įskaičiuota:

  1. Visa stovyklos programa, praktikos, paskaitos

  2. Apgyvendinimas patogiuose dviviečiuose/triviečiuose kambariuose

  3. Maitinimo tipas: pusryčiai ir vakarienė

  4. Ekspedicijos ir bilietai į muziejus


Į kainą neįskaičiuota:

  1. Lėktuvo bilietai (visoms norinčioms padėsime įsigyti)

  2. Kelionės draudimas

  3. Asmeninės išlaidos

  4. Kasdieniai pietūs

  5. Vakarienė laisvos dienos metu

  6. Pervežimas nuo oro uosto iki vilos ir atgal (nebent skrisime tuo pačiu reisu)



Registracija: PILDYTI ANKETĄ


Kontaktinis asmuo informacijai:  


Projektų koordinatorė

Aistė Astrauskaitė

867343452



 

39 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page