top of page
Search

#3 Stovykla Kretos saloje

Updated: Aug 6


Dvasinių ekspedicijų ciklas DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS JAU TREČIA KARTĄ kviečia į Kretą. Nors graikų mitologija žavi savo charizmatiškumu, dievų panteonas su Dzeusu priešakyje yra tik gerokai vėlesnių istorinių įvykių atspindys.


Iki tol, kol maždaug tarp 4500 – 2500 m.pr.Kr. į Senąją Europą atplūdo karingai nusiteikę indoeuropiečiai, vietinės žemės gyventojai tūkstančius metų puoselėjo motiniško prado religijas. Senojoje matristinėje, sėslioje, taikioje, meną mylinčioje, socialinę lygybę palaikančioje ir į ryšį su Žeme orientuotoje kultūroje egzistavo Didžiosios Deivės kultas.


Kreta visame įstabiame Graikų salyne yra unikali tuo, kad yra paskutinė ikipatriarchalinė kultūra Europoje. Salos Žemė išsaugojo Didžiosios Deivės vaizdinį ir atmintį, puoselėjančią pagarbą gyvybei, meilei, moters prigimčiai.



Tai ne tik išskirtinė dvasinė moterų ekspedicija į Kretą. Tai taip pat nėra tik saviugdos praktikų ir ritualų stovykla. Tai kelionė į svarbius pokyčius pasaulyje.

Savo moteriškumo galiai nubudusi moteris yra aukso puodas konfliktų ir negandų kamuojamam pasauliui, tad mūsų dvasinė ekspedicija – tai susijungimas su moteriškuoju dieviškumu, giluminis kolektyvinių patirčių gijimas, tarnystė buvusioms ir būsimoms moterų giminės linijos kartoms.



  ♛ Visą savaitę švęsime Malonumą kaip būdą būti Dieviškoje jungtyje su Gyvenimu.

  ♛ Medituosime, atliksime gilias moteriškas praktikas, leisimės šventais vidiniais ir išoriniais keliais.

  ♛ Semsimės išminties iš vietinės Žemės, saugančios Deivės epochos dvasią.

  ♛ Šlovinsime savo Moteriškumą, gydysime kultūros paliktas gėdos ir nevertumo traumas.

  ♛ Mėgausimės gyvenimo komfortu, kad per kūno atsipalaidavimą susijungtume su sielos galia.


KAS LAUKIA ŠIOS STOVYKLOS METU?

  • Dvasinės MOTERIŠKUMO GALIOS susigrąžinimo/gilinimo praktikos ir ritualai,

  • Susijungimas su MOTERIŠKĄ PRADĄ maitinančia Kretos dvasia,

  • Archeologinės vietovės, šventyklos, DEIVĖS EPOCHOS rūmų lankymas,

  • Patyriminės EKSPEDICIJOS ir salos pažinimas,

  • Asmeninis laikas sau, galimybė ilsėtis Kretos grožyje,

  • Pasivaikščiojimai po vienus gražiausių salos miestelių,

  • Maudynės jūroje, saulėje, pasakiški saulėtekiai ir saulėlydžiai, kalnų energija,

  • Gyvenimas privačioje viloje - saugi grupinė energija, jūros artumas, baseinas,

  • Nepakartojamas garsusis GRAIKIŠKAS MAISTAS,

  • Galimybė pabendrausti su ypač svetingais, jausmingais ir šiltais kretiečiais,

  • Dvasinė MOTERŲ BENDRYSTĖ ir PALAIKYMAS,

  • Poilsis nuo kasdienybės ir rutinos kitu ritmu žydinčioje saloje,

  • Pilnatvės jausmas, sugrįžusi ramybė širdyje, savo moteriškos prigimties pajautimas.



Atvykstame šeštadienį, gegužės 10 d. Įsikuriame erdvioje triaukštėje viloje ant jūros kranto su baseinu kieme, vakarieniaujame, o tuo tarpu jaukus mūsų pažinties šurmulys palengva pereina į gilesnį erdvės, kurioje gyvensime visą savaitę, pajautimą.


Sekmadienį skiriame parktiniams Didžiosios Motinos archetipo tyrinėjimams. Mūsų laukia visos dienos praktikos ir pažintis su salos istorija bei Deivės epocha. Dvasinės archeologijos metodų dėka susijungsime su salos stichijų išmintimi. Ši intuityvi jungtis labai svarbi, nes iš jos gims dvasinis vedimas ir protėvių palaiminimai, į kuriuos įsiklausysime visos stovyklos metu. Dieną užbaigsime ritualiniu vietinių žolynų arbatos gėrimu.


Pirmadienį po ryto praktikų ant jūros kranto ir pusryčių vykstame į Kretos sostinę. Ten mūsų laukia pažintis su archeologų numylėtu senoviniu Knoso miestu ir praktikų laikas galingoje jo energijoje. Po to patrauksime į Herakliono archeologinį muziejų - savo akimis pamatysime istorinius radinius ir širdimis pajausime Deivės epochos dvasią. Po vakarienės švęsime Mėnulio pilnatį.


Antradienį po ryto praktikų ant jūros kranto ir pusryčių mūsų laukia malonumų išvyka į vieną pačių gražiausių Kretos miestelių. Lepinsime save gardžiais vaizdais, papuošalų ir rūbų pirkimu vietinių dizainerių parduotuvėlėse, mėgavimusi venecijietiška architektūra. Po pietų užsikelsime į kalnų pilį. Joje mūsų laukia praktikos ir mėgavimasisi stebuklingais vaizdais, atsiveriančiais atodangoje. Švęsime gyvenimą ir malonumą būti moterimi.



Trečiadienį po pusryčių turėsime laisvą nuo planų dieną ir leisimės vedamos intuicijos. Vyksime ten, kur kviečia širdis - kartu, arba atskirai, grupelėmis arba vienumoje - į pajūrį, miestelius, kitas lankytinas vietas. Galėsime kiaurą dieną leisti paplūdimyje arba prie baseino. Diena pagal kiekvienos iš mūsų norus ir pajautimus. Tai diena, skirta mūsų įsiklausymo į save impulsų padiktuotiems sprendimams.


Ketvirtadienį po ryto praktikų ant jūros kranto ir pusryčių mūsų laukia išvyka į kalnų regioną. Pradėsime nuo ritualų Motinos Gimdos šventykloje, skaičiuojančioje kelioliką tūkstantmečių. Po to keliausime pasimėgauti įstabiu salos gamtos grožiu, aplankysime paplūdimį, pietausime kaimelyje ant jūros kranto. Grįžusios namo susisėsime į dienos patirčių integravimo ratą.


Penktadienį po ryto praktikų ir meditacijų, atliksime moteriškosios gimties linijos gydymo ritualą. Juo kiekviena atsakysime į klausimą, kokius archetipinius moterų resursus nešuosi su savimi į ateitį? Dieną užbaigsime gyva-tos galios susigrąžinimo ceremonija ant jūros kranto ratu ir visos stovyklos patirčių švente prie vakarienės stalo.


Šeštadienį po pusryčių užveriame mūsų patyrimų ratą. Dėkodamos vienos kitoms ir mūsų moteriškoms šaknims atsisveikiname ir vykstame į oro uostą.


(Atsižvelgiant į kelionės aplinkybes ir grupės poreikius programa gali nežymiai keistis).



STOVYKLĄ VEDA: Raminta Lapinskaitė - saviugdos mentorė, egzistencinio koučingo specialistė, intuicijos trenerė. Ekspertiškumą šioje srityje ugdau nuo 2014 m. Išleidau dvi skaitytojų pamiltas knygas „MEILĖ SAU“ (2018) ir „PALAIMINTOS MOTERYS“ (2020), šiuo metu rašau trečiąją.


Esu gydančios moterų bendrystės puoselėtoja, vizionierė, mylinčios saviugdos projektų iniciatorė, tęstinių mokymų programų autorė. Tyrinėju kultūrines, socialines ir istorines sužeistos moterų savivertės priežastis, mokausi į procesą orientuotos psichoteraijos (DDI), kad įgytas žinias ir patirtį galėčiau prtaikyti įvairiasluoksnėje saviugdos veikloje.


2023-ais m. ilgametės moterų dvasinės savivertės resursų paieškos paskatino mane sukurti ekspedicijų po pasaulį ciklą DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS. Pradėjome Kretoje, kurios senuoju kultūriniu paveldu taip stipriai žavėjosi archeologė Marija Gimbutienė. Su grupe į šią salą grįžtu jau trečią kartą, nes Kreta išties turi kuo praturtinti kiekvienos moters sielą. Kviečiu patirti kūniškus ir dvasinius Kretos lobius įgalinančioje moterų bendrystėje.


DATA: 2025 m. gegužės 10-17 dienomis


DALYVIŲ SKAIČIUS: 10 moterų


Į NORINČIŲJŲ SĄRAŠĄ GALITE UŽSIRAŠYTI ČIA.


APGYVENDINIMAS: Erdvioje privačioje viloje ant jūros kranto, kurioje puoselėsime saugų seserystės glėbį mūsų praktikoms ir tyrinėjimams. Miegosime patogiuose dviviečiuose triviečiuose kambariuose.


INVESTICIJA: 1400 Eur pirmosioms 4 užsiregistravusioms ir avansus sumokėjusioms moterims.


Pilna stovyklos kaina 1500 Eur.



Į kainą įskaičiuota:

  1. Visa stovyklos programa, praktikos

  2. Apgyvendinimas patogiuose dviviečiuose/triviečiuose kambariuose

  3. Maitinimas 3 kartus per dieną

  4. Ekspedicijos ir bilietai į muziejus


Į kainą neįskaičiuota:

  1. Lėktuvo bilietai (visoms norinčioms padėsime įsigyti)

  2. Kelionės draudimas

  3. Asmeninės išlaidos

  4. Pietūs ir vakarienė laisvos dienos metu

  5. Pervežimas nuo oro uosto iki vilos ir atgal (nebent skrisime tuo pačiu reisu, ką mes kviesime daryti)


Kontaktinis asmuo informacijai:  


Projektų koordinatorė

Aistė Astrauskaitė

867343452


2024-ųjų metų stovyklos Kretoje akimirkos:



2023-ųjų metų stovyklos Kretoje akimirkos:






96 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page